ChristenUnie in college Dantumadiel

RonaldDijksterhuisdonderdag 17 november 2011 14:53

Op dinsdag 8 november 2011 is de ChristenUnie toegetreden tot het college van Dantumadiel. Ronald Dijksterhuis uit Broeksterwâld is door de Raad gekozen en benoemd tot wethouder. Hij krijgt de portefeuille Sociale Zaken, Welzijn en Sport. Ronald Dijksterhuis is 41 jaar en heeft 10 jaar voor de ChristenUnie in de gemeenteraad gezeten.

Op dinsdag 8 november 2011 is de ChristenUnie toegetreden tot het college van Dantumadiel. Ronald Dijksterhuis uit Broeksterwâld  is door de Raad gekozen en benoemd tot wethouder. Hij krijgt de portefeuille Sociale Zaken, Welzijn en Sport. Ronald Dijksterhuis is 41 jaar en heeft 10 jaar voor de ChristenUnie in de gemeenteraad gezeten.

In zijn plaats is Thea Smit-De Vries uit Wâlterswâld geïnstalleerd als nieuw raadslid.

De ChristenUnie heeft met het CDA en de PvdA een nieuw coalitieakkoord afgesloten. Dit akkoord is gebaseerd op het reeds bestaande coalitieakkoord. De ChristenUnie heeft een aantal belangrijke punten aan het coalitieakkoord toegevoegd. 

Zo wil de ChristenUnie samen met de bevolking van Dantumadiel komen tot het definiëren  van omgangsvormen die in de Dantumadielse samenleving uitgedragen kunnen worden. Bovendien wil de partij een onderzoek naar andere manieren om de inkomsten van de gemeente te vergroten om zo de OZB stijgingen zoveel mogelijk te beperken. Ook  wil men  de taken en de uitvoering van het welzijnswerk onder de loep houden en bij het ontwikkelen van brede scholen dient de identiteit van de scholen te worden gerespecteerd. Het houden van een discussie over de inhoud en uitvoering van het welstandsbeleid in de gemeente Dantumadiel is in het akkoord opgenomen.

Gerben Wiersma, fractievoorzitter van de Christen Unie, is tevreden over het verloop en het uiteindelijke resultaat van de onderhandelingen met de coalitiepartijen.

« Terug