ChristenUnie bezoekt WIL in De Westereen

dsc00017[79188]maandag 19 maart 2018 11:54

De Christenunie is een groot voorstander van inclusieve samenleving. De activiteiten van Wil ondersteunen zij dan ook van harte. “We willen dat straks in de nieuwe school en sporthal in Damwald ook ruimte wordt gemaakt voor de mensen van Wil” vertelt Lijsttrekker Gerben Wiersma

Wil is een onderdeel van Zorggroep Alliade en verzorgt onder andere dagbesteding voor mensen die begeleiding nodig hebben. Een bezoek werd gebracht aan de locatie in De Westereen waar een groep onder begeleiding werkzaam is op de camping De Zilveren Maan. Hier doen zij onder andere werkzaamheden in het groenonderhoud. In de winterperiode is men bezig met snoeiwerk en hout kloven. Trots toonden de medewerkers hun machinepark en gereedschap wat keurig voor elkaar is en ook de grote stapel zakken die ze gevuld hadden met haardhout.

De mannen die aanwezig waren hebben merkbaar plezier in hun werk en voelen zich verantwoordelijk. Ook is er een schoonmaakploeg in het dorp werkzaam op het parkeerterrein bij het winkelcentrum. In en rond het MFC in De Westereen helpt een groep met voorbereidingen voor evenementen en doen zij beheerwerkzaamheden. Teammanager Dries Kalsbeek is op zoek naar nog meer locaties waar mensen met een beperking midden in de samenleving een plekje hebben waar zij passende werkzaamheden kunnen verrichten.

De Christenunie is een groot voorstander van inclusieve samenleving. De activiteiten van Wil ondersteunen zij dan ook van harte. “We willen dat straks in de nieuwe school en sporthal in Damwald ook ruimte wordt gemaakt voor de mensen van Wil” vertelt Lijsttrekker Gerben Wiersma “ook het parkje met hertenkamp leent zich hier prima voor”. Dat is een belangrijk speerpunt voor de ChristenUnie Dantumadiel.

« Terug