Recht doen in de Samenleving

DSC05252woensdag 20 februari 2013 16:28

Op 2 februari jl. heeft ChristenUnie Dantumadiel een conferentie georganiseerd voor Christelijke leiders uit Dantumadiel. Het thema van deze bijeenkomst was de sociale rechtvaardigheid in de gemeente Dantumadiel.

Genodigd waren christelijke leiders die midden in de samenleving staan en zich inzetten in bv. kerkelijk werk, geloofsopbouw, maatschappelijke organisaties, sport en bedrijfsleven. Veertig genodigden waren aanwezig.

Oud-gedeputeerde van Fryslân en tot voor kort burgemeester van Achtkaspelen, Piet Adema uit Drachten leidde het thema in waarbij hij onder andere inging op de kansen en mogelijkheden die er voor christenen en christelijke organisaties ontstaan om recht en gerechtigheid in de samenleving tot stand te brengen nu de overheid zich steeds meer terugtrekt uit het sociale domein. 

Na deze inleiding wisselden de aanwezigen ervaringen met elkaar uit en werd aan de hand van enkele stellingen het thema verder besproken. Aan het einde van de bijeenkomst werd het manifest ‘Recht doen in de samenleving’ (welke hieronder te downloaden is) opgesteld en door de aanwezigen ondertekend. ChristenUnie Dantumadiel wil graag het voortouw nemen bij het bundelen van de krachten van christenen om recht in de samenleving tot stand te brengen. 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Manifest Christelijke Leiderschapsconferentie79,1 kBapplication/pdfdownload

« Terug